Bezienswaardigheden

Roze lagune van Salinas de Torrevieja

Pink Lake: een van de belangrijkste natuurlijke attracties van de Spaanse stad Torrevieja. Het stuwmeer staat bekend om zijn ongebruikelijke kleur, gunstig microklimaat en zeldzame samenstelling van water. Vroeger was er een zee op deze plek, maar na verloop van tijd is die verdwenen en nam de zoutconcentratie toe. De roze kleur van het water komt door algen. Zo is het zoutmeer ontstaan..

Oude toren

Oude toren: symbool van de stad, een oud wachtfort gelegen aan de rand van Torrevieja. Bewoners richtten een gebouw op ter bescherming tegen de vijand, de hoogte van de muren was ongeveer 10 meter. Onder moderne gebouwen ziet het gebouw er nogal ongewoon uit. De naam van de toren is verbonden met de geschiedenis van de stad, in de vertaling van Torrevieja betekent het “oude toren”.

Sculptuur voor muziekanten

Een prachtig monument voor muzikanten en een interessante plek voor memorabele fotoshoots. Iedereen kan hier op de foto, het is onmogelijk om er langs te lopen. De muzikanten staan alsof ze leven en vormen een cirkel. “Voor geluk”

Promenade van Paseo Maritio

De attractie bevindt zich in het historische deel van Torrevieja. De dijk is aangelegd in de 19e eeuw. In 1999 hebben de autoriteiten deze plek gerestaureerd en een voetgangersgebied voor de ingericht. Het stadsstrand ligt vlakbij, gezellige cafés, bars en winkels bevinden zich er. In het weekend en op feestdagen is het hier druk op het plein, wandelen de stedelingen met hun gezinnen, met kinderen, om het panoramische uitzicht op de zee te bewonderen.

Constitutieplein

Een typische locatie voor een kleine Spaanse stad ligt in het stadscentrum en op twee blokken van de zee. Een klein maar gezellig terrein met een speeltuin, een fontein en bankjes. Vlakbij is een katholieke kerk en het gebouw van de gemeenteraad, waar verschillende stadsvergaderingen worden gehouden. In de zomer verzamelen vakantiegangers en stedelingen zich op het plein om naar de spetters van de fontein te kijken en zich te verstoppen voor de hitte in de schaduw van palmbomen. In december verandert het plein. Op kerstavond worden hier ongeveer 1000 beeldjes geïnstalleerd, het thema van de tentoonstelling is de geboorte van Christus.

Zee- en zonnemuseum

Bezoekers kunnen de tentoonstelling gratis bekijken. Het museum heeft maar één zaal, maar hier wordt veel informatie verzameld over het verzamelen en verwerken van zout. De maquettes tonen het leven en het dagelijkse leven van de badplaats, zoutproducten, oude foto’s en documenten met betrekking tot het ambacht.

De expositie is interessant voor iedereen die alles wil weten over de geschiedenis van de stad, omdat de ontwikkeling van Torrevieja wordt geassocieerd met zoutwinning. De rondleiding duurt slechts een half uur. Naast het museum is een kinderspeelplaats.

Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis

De kerk werd gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw, dit is het eerste gebouw in Torrevieja. De muren waren niet bestand tegen de aardbeving die plaatsvond in 1829, maar de figuur van de Maagd overleefde. Tijdens de brand van 1936 kon ze ook ongedeerd blijven.

De kapellen werden na de restauratie aan het gebouw toegevoegd, de nieuwe kerk werd gebouwd in 1844 (de stenen die over waren van de oude muren werden gebruikt tijdens de werken).

Cultureel centrum

Het gebouw van het culturele complex bevindt zich in de wijk Libertad Alley, het werd gebouwd in 1882. Binnen deze muren was ooit een casino gevestigd. De decoratie  is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.