Stranden van Torrevieja

Torrevieja heeft een kustlijn van  ongeveer 20 kilometer, met zandstranden (La Mata playa en bijvoorbeeld Playa de los locos) afgewisseld met rotsen en kliffen (calas). De stranden van Torrevieja zijn goed toegankelijk en verdeeld over de gehele stad van Noord naar Zuid. Tussen ieder strand bevinden zich kliffen (calas) waarop u kunt zitten, vanaf kunt duiken en vooral prachtig omheen kunt  snorkelen. Torrevieja beschikt over een aantal mooie  koraalriffen. De vele zandstranden (playas) en kreken (calas). van zuid naar noord: op een rijtje:

Playa de los Náufragos

Playa de los Naufragos ligt ten zuiden van dezelfde vissershaven als Playa Acequin. Dit is een prachtig wit zandstrand en kan omschreven worden als het sportiefste strand van Torrevieja. Hierop staat diverse fitness apparatuur maar er wordt er ook altijd diverse andere balspellen gedaan zoals volleybal. Het strand is 325 meter lang en 70 meter breed en kenmerkt zich door de 3 palmbomen in het midden als een soort eiland….vandaar ook de naam…

Playa del Acequión

Een lang stuk zandstrand gelegen aan de vissershaven van Torrevieja. Dit is een stedelijk strand, omringd door hoogbouw waaronder diverse restaurantjes zitten. Genoeg keuze om ergens lekker te gaan lunchen of dineren.

Juan Aparicio Promenade

2 kunstmatig gecreëerde stranden die eigenlijk uit rotsblokken bestaat maar waar ook een stukje  zandstrand is gestort. Doordat het water in een kom staat van de grote rotsblokken kunt u daar tussen veilig zwemmen in rustig water en heeft u geen last van de golven.

Playa del Cura

Een niet al te breed strand, direct aan de boulevard gelegen, echt midden in het centrum van Torrevieja. Altijd enorm druk maar altijd wat te beleven omringd door Palmbomen, bars, souvenirwinkels en natuurlijk de ijssalons die de boulevard van Torrevieja rijk is.

Playa de los Locos

Playa de los Locos (“het gekke strand”) heeft zijn naam te danken aan een psychiatrische kliniek die vroeger aan dit strand was gelegen. Het is een fijn zandstrand en goed toegankelijk voor minder validen. Maar ook voor kinderen is er genoeg te doen er is zelfs een speeltuin op het strand en de golven zijn laag wat naast de vele lifeguards zorgt voor een veilig gevoel. Rondom dit strand zijn ook vele restaurants te vinden.

Playa de la Mata

Playa La Mata is tevens het langste en breedste strand. Dit strand is omgeven door het la Mata natuurpark, en heeft een onlangs vernieuwde promenade waarlangs zich vele restaurantjes en terrasjes bevinden.