Home pagina

 

 

Dar las gracias Torrevieja

Torrevieja ligt aan de Middellandse Zee in de zuidelijke Costa Blanca en is prima bereikbaar, want het is gelegen op 24 km van de luchthaven van Murcia en op 36 km van de luchthaven van Alicante. Ook per auto is Torrevieja eenvoudig te vinden, het ligt aan de snelweg AP7.

Van vroeger uit is Torrevieja een vissersdorp en dat is duidelijk te zien in de grote haven. Hier liggen 300 vissersboten en ruim 900 sportboten. Een andere belangrijke bron van inkomsten is de zoutwinning. Iets ten westen van de stad ligt Laguna Rosa (roze meer). Het meer dankt zijn naam aan de mooie roze kleur, die ontstaat door de zoutwinning. Vanuit het centrum kan men met een treintje een bezoek brengen aan de zoutwinning waar jaarlijks zo’n 600.000 kg aan zout wordt gewonnen. Zeer imposant zijn dan ook de hoge zoutbergen die van veraf zichtbaar zijn.

Deze stad heeft meer dan 300 dagen zomerweer. Torrevieja wordt gewaardeerd om zijn pittoreske kustgebied, stranden en aangelegde recreatiegebieden. Maar de lokale bevolking en toeristen genieten niet alleen van de natuur en het comfortabele leven, een bijzonderheid is dat het klimaat en de locatie van de stad maken dat deze plek goed is om verschillende ziekten te behandelen.

 

Meer over Torrevieja  hier kun je klikken om naar de volgende pagina te gaan